Door Dirk & Floortje

Afvallen met shakes, feit of fabel?

Posted by on aug 4, 2012 in Dieet & Gezondheid |

Er zijn vele manieren en middelen om gewicht te verliezen, echter werken ze niet allemaal. Dat kan komen omdat de pillen, drankjes of andere middelen die je gebruikt helemaal niet werken of omdat je op de verkeerde manier probeert af te vallen. Veel mensen vervangen hun vaste voedsel bij het ontbijt, de lunch en het diner met shakes. Shakes bevatten minder calorieën dan vast voedsel en kunnen dus bijdragen aan het afvallen. Er zijn echter wel enkele valkuilen.

Verkeerde verwachting

Op internet kom je vaak advertenties tegen die je proberen wijs te maken dat zij hét wondermiddel voor afvallen hebben. Zij doen dit omdat ze daarmee natuurlijk aantrekkelijker zijn dan de concurrent. Vaak staat er in zo’n advertentie dan dat je binnen 3 weken tientallen kilo’s kan afvallen, dit is natuurlijk niet de realiteit. Ook hebben mensen tegenwoordig steeds minder geduld. Men wilt het liefst de volgende dag al het gewenste resultaat zien, voor de meeste mensen kan het echter maanden duren voordat zij veel zijn afgevallen. Omdat men binnen korte tijd nog niet het gewenste resultaat heeft behaald, stappen zij vaak over op een andere manier of product om gewicht te verliezen. Hierdoor kan het proces van afvallen vertraagd worden of zelfs niet werken. Mijn advies is dus ook om vol te houden en niet teleurgesteld te zijn als er geen direct resultaat is.

Jezelf tegenwerken

Helaas komt het ook vaak voor dat afvallers zichzelf tegenwerken. Bijvoorbeeld doordat zij niet genoeg kennis hebben van het product of de methode om af te vallen, wat het minder effectief maakt. Gelukkig hoef je met shakes alleen maar het programma op te volgen, maar zorg dan wel dat je een programma hebt die bij jouw lichaam en leefstijl past! Het heeft geen nut om shakes te drinken als je daarnaast ook nog veel snackt. Zelfdiscipline is zeer belangrijk om succesvol gewicht te verliezen.

discipline is ook van belang in een proper dieet

Calorieën verliezen is niet alles

Met shakes kan je je overtollige calorieën kwijtraken, maar dit betekent nog niet dat je er ook een topsporter van wordt. Met sporten en bewegen versterk je ook je lichaam, zodat je bijvoorbeeld met minder vermoeid bent aan het einde van de dag. Onthoud dat een gezond persoon niet alleen het juiste lichaamsgewicht heeft, maar ook andere fysieke kenmerken die je niet bevordert door shakes te drinken.

Een shake kan je dus zeker helpen met afvallen, maar zorg dan dat je je producten koopt bij een verantwoord bedrijf die verstand van zaken heeft en geen verkeerde verwachtingen schept. Moedig je zelf daarnaast aan en hou vol aan het programma. Vergeet daarnaast niet dat van alleen shakes drinken je niet gezond wordt.